تحقیق علمی مجله انجمن گاسترواینترولوژی |
یکی از مهم ترین مسائلی که در بحران ابتلا به بیماری ویروس کرونا اهمیت دارد همه گیری شدید این بیماری و نبودن روش مشخص درمان و قدرت تخریب سریع سیستم دفاعی بیمار توسط ویروس است.
به همین دلیل تا زمانی که درمان یا واکسن مشخصی پیدا نشود تمام جهانیان و بخصوص مردم میهن مان باید با پیشگیری از ابتلای به این بیماری با قدرت و سخت گیری تمام، همکاری کنند. این همکاری حیاتی و بحث مرگ و زندگی است. توصیه ارزشمنددرخانه بمانیم برای نجات مردم است، در واقع یعنی اینکه امکان و فرصت انتقال بیماری از فرد ناقل به فرد سالم را از بین ببریم بدین طریق زنجیره انتقال قطع می شود. برای همین منظور همه باید فکر کنیم، که هم میتوانیم ناقل و هم سالم باشیم. پس درخانه می مانیم تا اگر علائم بیماری ظاهر شد درمان و اگر سالم هستیم زنجیره انتقال ویروس را قطع کنیم. یکی دیگر از راه هایی که به طور خاموش دانشمندان در مورد آن تحقیق می کنند علاوه بر دستهای آلوده، انتقال از طریق سرفه و عطسه، وسایل و ابزار آلوده مدفوع واحتمالا ادرار است. مقاله پی دی اف پیوست تحقیق علمی در مجله انجمن گاسترواینترولوژی آمریکا و با همکاری دانشمندان چینی است.
در این حال در کشور ما هم ژورنالیست ها در خبرگزاری های مختلف وبرخی همکاران پزشک در مورد این موضوع اظهار نظر کرده اند با توجه به اینکه شستشوی دست و بهداشت سرویس های بهداشتی در این مورد اهمیت بسیاری پیدا می کند، این بحث را برای نظردهی همکاران محقق و اندیشمند مطرح میکنیم. تا مطالعات علمی در این مورد و دستورات برای یک پیشگیری جدی مطرح شود.
مطالب مربوط به خبرگزاری های کشور
1-علائم گوارشی کرونا ویروس
در حالی که مردم بیماری کرونا را با علائم ریوی می شناسند، اما محققان تشخیص داده اند که coronavirus بر روی دستگاه گوارش بیماران تاثیر می گذارند و باعث بروز علائم گوارشی کرونا ویروس می شود. مطالعات جدیدی از کرونا ویروس در چین نشان داده که این ویروس ممکن است از طریق دستگاه گوارش از شخص بیمار به فرد دیگر منتقل شود. در دو مطالعه جدید محققان چینی که به تازگی در Gastroenterology، مجله انجمن آمریکایی گاستروانترولوژی منتشر شده است، محققان نشان داده اند که coronavirus بر روی دستگاه گوارش بیماران تاثیر می گذارد و باعث بروز علائم گوارشی کرونا ویروس می شوند. در میان برخی از یافته های قابل توجه، مشاهده شد که بخش بزرگی از بیماران کرونا ویروس قبل از بروز علائم تنفسی، علائم دیگری را مربوط به دستگاه گوارشی را تجربه کرده اند. محققان معتقدند نظارت بر علائم دستگاه گوارش اولیه در مبتلایان به کرونا می تواند در تشخیص زود رس این بیماری مفید و موثر باشد.
علائم دستگاه گوارش در مبتلایان به کرونا، عبارتند از:
اسهال-حالت تهوع-استفراغ-درد شکمی
علائم بیماران مبتلا به کرونا
تحقیقات نشان می دهد که ویروس نه تنها از طریق راه های تنفسی بلکه از طریق آلودگی با مدفوع و دستگاه گوارش می تواند وارد بدن انسان می شود. همچنین مشاهده شد که coronavirus جدید قادر به نفوذ و حمله به کبد است و می تواند منجر به آسیب خفیف تا متوسط کبدی و افزایش آمینوترانسفراز، افزایش پروتئین و کمبود پروتئین در کبد شود. حتی ممکن است SARS-CoV-2 به طور مستقیم منجر به آسیب مجاری صفراوی شود.
تحقیقات در این زمینه نشان داده است که:
•بخش قابل توجهی از بیماران کورنا ویروس قبل از علائم تنفسی، اسهال، حالت تهوع، استفراغ و یا ناراحتی شکمی دارند.
حتی به نظر می رسد که SARS از طریق سیستم فاضلاب از ساختمان های آپارتمانی شیوع پیدا کرده و از طریق افراد آلوده به محیط زیست انتشار می یابد. محققان معتقدند همین موضوع ممکن است در مورد coronavirus جدید هم صادق باشد.
تحقیقات نشان داده است که RNA ویروسی در مدفوع بیماران مشکوک به کرونا ویروس دیده شده و به نظر می رسد که عفونت دستگاه گوارش حتی بعد از بهبودی علائم دستگاه تنفسی در این بیماران ممکن است دوام داشته باشد و هنوز خطر شیوع ویروس از راه مدفوع آلوده بیماران بعد از بهبودی وجود دارد. محققان پیشنهاد می كنند كه برای كنترل شیوع کرونا ویروس باید از انتقال و انتشار این ویروس از راه های مدفوع آلوده هم جلوگیری کرد.
پیشگیری از شیوع کرونا از راه مدفوع
تحقیقات جدید در سنگاپور نشان می دهد که بیماران مبتلا به کرونا ویروس جدید به طور گسترده اتاق خواب و حمام خود را آلوده می کنند. اما ویروس با تمیز کردن دو بار در روز سطوح آلوده و تمیز کردن روزانه کف با یک ماده ضدعفونی کننده معمولی از بین می روند. به همین منظور محققان هنوز هم تاکید می کنند تمیز کردن روزمره سطوحی که امکان لمس آن ها زیاد است مانند دستگیره های درب حمام و دستشویی و کاسه توالت ها می تواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. کرونا ویروس مسیرهای انتقال و شیوع بسیار زیادی دارد و می تواند با قدرت و سرعت شیوع پیدا کند.
2-به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ نتایج یک تحقیق در چین اثبات کرده است که ویروس کرونا میتواند علاوه بر سیستم تنفسی موجب آلودگی دستگاه گوارش نیز شود. پژوهشگران چینی هشدار دادهاند که این ویروس میتواند از راه مدفوع نیز منتقل شود.
این پژوهشگران در مقالهای که در نشریه Gastroenterology منتشر شده است، اعلام کردهاند که بیش از 50 درصد افرادی که به کروناویروس جدید مبتلا شده بودند RNA این ویروس را در مدفوع خود نیز داشتهاند.
3-اما محققان هنوز نمیدانند که آیا کووید-۱۹ نیز همین کار را با بدن میکند یا نه. آنان معتقدند که این کروناویروس از همان گیرنده مورد استفاده سارس استفاده میکند که در ریهها و روده کوچک یافت میشود.
به علاوه، محققان در دو مطالعه جداگانه وجود ویروس کووید-۱۹ را در نمونههای مدفوع تشخیص دادهاند که میتواند حاکی از این امر باشد که این ویروس میتواند از طریق مدفوع منتقل شود.
به گفته فریمن، این که آیا انتقال از طریق مدفوع در مورد ویروس ووهان صدق میکند یا نه چندان قطعی نیست اما این ویروس در مدفوع افراد پیدا شده و به نظر میرسد که مبتلایان علائم گوارشی مربوط به آن را تجربه میکنند(خبرگزاری جمهوری اسلامی ۵اسفند ۱۳۹۸)
|
1399/1/3 21:26 |
![]() |